LALLEMAND – jest prywatną firmą z wizją i ambicjami, żeby być światowym liderem na wybranych rynkach.
Jesteśmy wiodącym producentem i dystrybutorem drożdży, bakterii i innych mikroorganizmów.
Naszym celem było i nadal jest: rozwój, produkcja i sprzedaż drożdży, bakterii i produktów związanych z nimi, przyczyniając się do poprawy kontroli procesów fermentacyjnych znajdujących się głównie, choć nie wyłącznie, w żywności i rolnictwie.
Uważamy, że współpraca wróży sukces.
Nasza firma oferuje swoim klientom i partnerom: produkty, doświadczenie, a także sieć kontaktów, reputację, energię i ducha innowacyjności swojego personelu.
Priorytetem jest dynamiczne reagowanie na nowe technologie i rynki. Swoją wiedzę skupiamy na działania by tworzyć: konkurencyjne produkty i usługi dla naszych klientów, rynki dla naszych dostawców, możliwości zatrudnienia dla naszych pracowników.
1923
W 1923 roku w Montrealu po raz pierwszy ruszyła produkcja drożdży piekarskich.
1952
W 1952 roku Roland Chagnon kupił drożdżownię, która do dziś jest w posiadaniu rodziny.
Lata '70
Na początku lat 70-tych XX wieku działalność firmy LALLEMAND rozszerzyła swą działalność, pozyskując rynki USA i Meksyku, oraz Afryki i Europy.
2003
W 2003 roku nastąpiło umocnienie pozycji firmy poprzez zakup i rozbudowę zakładów drożdżowych. Dziś firma LALLEMAND ma swoje filie w : Polsce, Litwie, Estonii, Austrii, Słowacji, Finlandii, Danii, Portugalii, Wielkiej Brytanii oraz w Niemczech.
2005
W 2005 roku firma Lallemand otworzyła drożdżownię w Józefowie k/ Błonia. Dogodna lokalizacja w centrum Polski, a tym samym Europy daje możliwość dotarcia do odbiorców ze wszystkich stron Polski.
Teraz
Wielomilionowe inwestycje pozwoliły na modernizację parku maszynowego. Dzięki temu zwiększyliśmy moce produkcyjne co przyczyniło się do dynamicznego rozwoju firmy. Obecnie nasze produkty posiadają ugruntowaną pozycję na rynku, dobrą opinię oraz co cieszy najbardziej- zaufanie klientów.