FermFit Fx – mieszanka piekarska powstała na bazie specjalnie wyselekcjonowanych błonników zbożowych oraz drożdży nieaktywnych. Jej skład jest w pełni naturalny, nie zawiera zbędnych wypełniaczy typu mąka, sól, enzymy czy kwasy
FermFit Fx może być stosowany do każdego rodzaju ciasta, zarówno bułkowego, chlebowego, cukierniczego, półcukierniczego, a także do ciast na zakwasie oraz bez zakwasu.
FermFit Fx:
– zwiększa wodochłonność ciasta od 5% do 20%,
– przedłuża świeżość pieczywa,
– jest mieszanką w pełni uniwersalną – możliwość zastosowania do każdego rodzaju ciasta,
– stabilizuje ciasto podczas obróbki i garowania,
– zwiększa wilgotność miękiszu i wyrównuje jego porowatość,
– duża zawartość wody w cieście daje zwiększony przypiek, który niweluje koszt zastosowania FermFit Fx
Dozowanie: od 2% do 8% w stosunku do mąki
Pakowany w 20 kg
Okres przydatności 24 miesiące