Newsy

Drożdże z naturalną witaminą D- wykorzystaj potencjał drożdży PRIMA VITA D


31 January 2019 Lallemand

Wykorzystaj potencjał drożdży PRIMA VITA D z naturalną witaminą D!

Wzbogać swoje produkcyjne portfolio stosując drożdże PRIMA VITA D i zaoferuj klientom zdrowe wypieki. Już 100 gram pieczywa z użyciem 2,5% drożdży PRIMA VITA D pokrywa od 15-25% dziennego zapotrzebowania na „witaminę słońca”. Pieczywo z dodatkiem drożdży o zawartości naturalnej witaminy D nie będzie już zwykłym pieczywem, a pieczywem wzbogaconym.  Drożdże prima VITA D są wydajne jak ponastandardowe oraz proste w obróbce, można stosować do wypieku: chleba, bułek, wyrobów cukierniczych.

Witamina D w drożdżach piekarskich (saccharomyces cerevisiae) powstaje w wyniku naturalnego procesu przekształcania ergosterolu w naturalną witaminę D (ergokalcyferol) poprzez działanie światła ultrafioletowego

Zgoda Komisji Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) na wprowadzenie do obrotu produktów z naturalną witaminą D pozwala na aktywne reklamowanie i promowanie jej zawartości w wypiekach zawierających drożdże PRIMA VITA D.

Co warto wiedzieć o witaminie D

  • pomaga utrzymać prawidłowy poziom wapnia we krwi.
  • przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni.
  • u dzieci pozwala na zdrowy rozwój, zapobiegając m.in. krzywicy oraz dba o zęby.
  • u dorosłych chroni przed osteoporozą czy zmiękczeniem kości.
  • wspiera układ odpornościowy w walce z wirusami i bakteriami.
  • pozytywnie działa na układ nerwowy.

* Spożywanie wypieków z naturalną witaminą D nie zwalnia nas od stosowania zróżnicowanej diety i propagowania zdrowego stylu życia.

** Stosowanie produktów na bazie drożdży z naturalną witaminą D2 winno być uzupełnieniem codziennej diety.

Codzienne źródła naturalnej witaminy D.
  • wypieki na drożdżach z naturalną witaminą D
  • promienie słoneczne
  • pokarmy
  • suplementacja

Ostatnio dodane

Expo Sweet 2024

30 January 2024 Lallemand

Lal^Ferm 01

30 January 2024 Lallemand